Robin Hood all over again

Vi måste tänka på miljön, vi måste spara energi, vi måste minska vår elförbrukning och så vidare. Det ständiga tjatet uppifrån. Hur ska man som medborgare/konsument/person var driven att bidra till miljön när alla miljövänliga alternativ kostar äckligt mycket mer? Det räcker med att titta på fjärrvärmenätet. Inte nog med att det kostar 1-200 000 kr att koppla upp sin bostad mot det. Utan det kan också ibland bli en dyr och idiotisk affär. Vissa hus sparar flera tusen kronor mer på att fortsätta värma upp sina hus med importerad kolproducerad el från tyskland.

 

Borde inte kommunen, och särskilt staten, istället gå in och försöka dra ner priserna på fjärrvärmekostnaderna? Speciellt när man vet att fjärrvärmenätet är det mest miljövänliga alternativet vi har att välja på när det gäller att värma upp våra hus.

 

Men det kanske mest anmärkningsvärda är att konsumenterna som använder fjärrvärme får betala kommunen för sophämtning, vatten och avlopp. När både hushållssopor och avloppsrester görs om till fjärrvärme, biogas och gödsel. Fjärrvärme som sedan säljs tillbaka till husägarna. Biogas som säljs till de som kör på biogas och gödseln säljs till bönderna. Borde inte de som värmer upp sina hus med fjärrvärme slippa betala dubbla avgifter?  Eller de som har en biogasbil slippa betala för biogas när den kommer från den egna avföringen?

 

Istället för att ta från de rika så tar kommunen från de fattiga, och ger till ingen annan än - sig själv.

 

Det kommer bli svårt att rädda miljön så länge kapitalismen lever.

 

/MoK


Kommentarer
Postat av: Christian

Tja, bra artikel, jävligt sant. Det märks så klart och tydligt att miljön alltid används som propaganda i politiken men sedan alltid hamnar i andra hand efter ekonomin.

2011-12-09 @ 00:35:01
Postat av: Munken

Ja, det kommer vara en solig dag när vi på riktigt börjar bry oss om miljön.

2011-12-11 @ 03:04:28
URL: http://munken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0