Den Svenska Våren

”Vad tror ni att ni är? Ett remissorgan? Som får tycka vad ni vill? Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat” – Fredrik Reinfeldt. Detta fick de ”nya” moderaternas ledamöter höra när de inte var enig över FRA-lagen.

 

Nyligen gav Anne-Marie Pålsson ut boken, Knapptryckarkompaniet, som skildrar livet som en ledamot för de ”nya” moderaterna. Där hon berättar hon bl. a. om diktatorn Reinfeldt och hur lite ledamöterna kunde påverka. ”Ni är här för att genomföra regeringens politik och inget annat” detta fick ledamöterna till svars när de inte riktigt stöttade FRA förslaget. Det räckte inte med det, utan ledamöterna fick även känna på en riktig skön och öppen utskällning av ingen annan en vår kära Reinfeldt.

 

Känns detta igen? Vi är väldigt duktiga på att blicka bortom Sveriges gränser och kalla andra länder för diktaturer när vi har vår egna lilla gosiga i storstaden. Den underbara politik som våra kära greker uppfann för snart 2500 år sedan fungerar inte längre. Vilken chock!

 

Idag handlar allting om marknadsföring och hur man ska ”locka till” sig väljarna. Man lägger ofantliga mängder pengar på att marknadsföra sig som ett bra parti, ett nytt parti. När det enda man egentligen gör är att lura väljarna… och vi, väljarna, är för korkade och faller för denna skickliga marknadsföring. För när man väl har fått makten, har man fyra långa år på sig att knulla Sverige som en polsk hora på Östermalm.

 

 

/Munken


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0